Raundi i katërt i vaksinimit oral fillon në Kosovë

Raundi i katërt i vaksinimit oral fillon në Kosovë. Vaksina kundër tërbimit për kafshët e egra do të shpërndahen në të gjithë territorin e Kosovës nga 17 Tetori deri 21 Tetor te 2011 Qëllimi është për të parandaluar, kontrolluar dhe çrrënjosur tërbimin dhe për të përmisuar shëndetit publik dhe shëndetin e kafshëve.

Distribuimi i vaksinave do të bëhet me aeroplana special dhe shpërndarja do të bëhet në zona të hapura në mes të vendbanimeve. Vaksinat janë të paketuera në karrem të veçanta që te jenë joshëse për kafshëte egra.

Të jeni te kujdesshëm për:

– Vakcinat karrem kan erë të rëndë. për ti tërhequr kafshët.

– Ato janë të sigurta për Ju dhe për kafshët shtëpiake.

– Ju lutem mos i prekni vaksinat karrem dhe udhëzoni fëmijët tuaj të mos i prekin ato.

– Nëse karrem vaksinat janë në afërsi të zonës ku ju jetoni, ju lutem largoni ato duke përdorur doreza pa i dëmtuar ato.

– Në rast se vaksina është hapur dhe bie në kontakt me sy, gojë apo hundë, duhet te kërkohet ndihma mjekësore menjëher .

Për çfardo informacioni shtesë, ju lutem na kontaktoni në numrat vijues:

045 438-964 ose 038 551 419. nga ora 06:00 deri ne 21:00