Njoftim

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë (AUV), njofton të gjithë fermerët  ne Republikën e Kosovës  se ka filluar vaksinimi i qengjave dhe kecave kundër sëmundjes së  brucelozës. Aksioni do te zgjas  deri në fund të muajit Qershore kur është planifikuar te përfundoje fushat e vaksinimit te kafshëve vetëm në rastet kur paraqitet ndonjë pengesë mund te shtyhet për disa ditë.

Vaksinimi kryhet falas nga AUV si pjesë e politikave te saj për luftimin dhe eliminimin e disa sëmundjeve.

Të gjithë qengjat dhe kecat qe do futen në riprodhim të tufës, duhet të
vaksinohen. Vaksinimi bëhet nga veterinaret e licencuar dhe autorizuar nga AUV-ja.

Kërkojmë nga te gjithë fermerët të jenë bashkëpunues në fushatën e vaksinimit.

Fermerët obligohen të pranojnë dhe ndihmojnë veterineret në implementimin e vaksinimit.

Fermerët të cilët refuzojnë të vaksinojnë tufat e tyre:

1.     Nuk do të përfitojnë në programin e subvencioneve;
2.     Nuk do te përfitojnë në programin e grandeve dhe
3.     Do te mbajnë përgjegjësi në rast të shpërthimit të brucelozës

Për informata shtesë ju lutem kontaktoni  në nr. Tel. 0800 111 22