Informimi i qytetareve mbi sëmundjen e Tërbimit

Zyrtaret e Agjencisë se Ushqimit dhe Veterinarisë bashkë me praktikat private veterinare, sot në sheshin e Prishtinës komunikuan me qytetarët, për rëndësinë qe ka vaksionimi i kafshëve në lutën globale kundër sëmundjes se tërbimit. Ata shpërndanë broshura dhe lifleta për të dhënat mbi sëmundjen. Mundësin e vaksinimit falas të maceve dhe qenve me pronar. Aktivitetin nga afër e ndjeku Drejtori Ekzekutiv i AUV-së z. Flamur Kadriu dhe Kryetari i Odës Veterinarë të Kosovës z. Xhevdet Krasniqi.

U shfrytëzua kjo datë e shënuar nga institucionet e vendit për informim të  qytetarëv për ndikimin  se sëmundjes e Tërbimit mund në shëndetin dhe jetën e qytetarëve.  Po ashtu në secilën ambulancë veterinare të licencuar, vaksinimi i qenve kundër sëmundjes së tërbimit do të bëhet falas.